İsmail OKUTAN - Okul Müdürü

İSMAİL OKUTAN Şair-Yazar- Eğitimci

Konya Cihanbeyli Küçükbeşkavak doğumlu. İlkokulu kendi köyünde okudu. 1991’de Kulu İmam hatip Lisesinden mezun oldu. İlkyazı ve şiirleri ortaokul ve lisede okuduğu yıllarda ikindi yazıları ile Sayha Dergisi’nde yayınlanmaya başladı. 1995’te Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olarak öğretmenliğe başladı. Üniversitede okuduğu yıllarda Serzeniş adlı dergiyi neşretti. Merhaba Gazetesi’nde haber muhabirliği yaptı. Niğde´de yayınlanan Şafak Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Türkiye’nin ilk yerel radyolarından olan Umut FM’in kurucuları arasında yer alıp bir dönem Kültür Sanat programı hazırlayıp sundu. Elazığ-Baskil-Gemici Köyünde başladığı öğretmenliğe Samsun ve Ankara’da çeşitli okullarda yönetici olarak devam etti. Samsun Halk Eğitim Merkezi ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsünde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Halen Ankara’da okul müdürlüğü yapmaktadır.

Samsunda ÖĞDER Şube başkanlığı yaptı. Bu dönemde Samsun Atakum Özel Uluçınar Anaokulu ile Emine-Aslan Özdemir Vakfı’nın kurulmasını sağladı. Çeşitli vakıf, dernek ve sendikalarda yönetici olarak görev aldı. Milli Gazete’de Köşe yazarlığı yaptı. Denge, Merhaba ve İsitiklal Gazetesi, Yarpuz Edebiyat ve Asanatlar, İmbik, Gergef, Kalemlik ve Kültür Ajanda dergisinde yazmaya devam etmektedir.

Dergâh, Yedi İklim, Sayha, İslami Edebiyat, Kültür Ajanda, Kırkikindi, Genç Kardelen, Umut, Ribat, Aklın ve Bilimin Aydınlığında Eğitim, Psikolojik Danışman, Vahdet, Ribat, Milli Şuur, Yağmur Çocuklar ve Çerağ dergilerinde, İnternet sitelerinde yazı, şiir ve öyküleri yayımlandı. Sanatalemi, Edebistan, Kırkambar, Antoloji vb. internet sitelerinde yazıları yayımlandı. Henüz yayımlanmamış şiir, öykü ve deneme kitapları bulunmaktadır. Evli, 4 çocuk babasıdır.

Email: iokutan42@hotmail.com

Eserleri: